Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Openingstocht 2019

8 juni 2019 om 10:00 - 9 juni 2019 om 18:00

Tijdens het Pinksterweekeinde houden we de traditionele openingstocht van WSV Durgerdam.

Op zaterdag 8 juni vertrekken we rond 10 uur uit onze haven naar de nieuwe spannende eilandengroep in het Markermeer: De Marker Wadden!

Vorig jaar heeft Maarten Muntinga de tocht al verkend op zijn Pionier. Hij beschreef zijn ervaringen uitgebreid in het Spraakwater en was verrast door de grootte van de eilanden en de fantastische vergezichten. Hij maakte een prachtige wandeling en genoot van het nieuwe, nog niet zo georganiseerde. Geen café, geen wifi, geen havenkantoor. Wel een adembenemende zandvlakte met wat schaarse begroeiing, wel veel vogels , wel leuke mensen, die eens wat anders deden dan van marina naar marina tuffen.

Praktisch.

We vertrekken op zaterdag 8 juni rond 10 uur uit Durgerdam. Voor leden met een andere thuishaven: kom ook naar de Marker Wadden. Deze zijn nu op internet te vinden, ca. 5 mijl ten noord-westen van Lelystad. De haveningang is zeer duidelijk bebakend met heuse havenhoofden. De afstand vanaf Durgerdam is ongeveer 20 mijl.

Als u mee wilt naar de Marker Wadden dient u zelf een reservering te maken via de Blue Water App. Meer informatie vind u op deze pagina van Natuurmonumenten (KLIK).

Mocht het u niet lukken via deze app een reservering te maken, en ook uw kinderen of kleinkinderen hebben u niet kunnen helpen, laat het ons dan weten. Dan maken wij een reservering voor u!

We borrelen gezamenlijk op de steiger. BBQ is misschien niet mogelijk, dus breng je eigen hap mee.
Indien de zuidwester op zondag de terugreis vertraagd is een tussenstop met overnachting in Edam een goede aanbeveling. We kunnen daar gezellig gezamenlijk dineren in het paviljoen strandbad Edam. En dan de volgende dag rustig naar huis hobbelen onder de hoge wal.
Graag vernemen wij of u deelneemt aan dit gezellige avontuur.

Laat ons s.v.p. even weten of u mee gaat. Dat kan HIER (KLIK)

Gegevens

Begin:
8 juni 2019 om 10:00
Einde:
9 juni 2019 om 18:00

Organisator

Igor Kusmirak
Telefoon:
020 490 48 25
E-mail:
kusmirak@gmail.com
Website:
https://wsvdurgerdam.nl

Locatie

Marker Wadden
Nederland
Website:
https://www.natuurmonumenten.nl/projecten/marker-wadden

No Replies to "Openingstocht 2019"


    Got something to say?

    Some html is OK