Spraakwater nummer 1

Vandaag dronk ik een kop thee bij Henk Wouters, mijn voorganger als voorzitter van onze onvolprezen vereniging. We bespraken allerlei verenigingsperikelen, maar Henk vertelde mij ook dat hij tijdens de kerstvakantie zijn zolder had opgeruimd.

Tussen de motorblokken en andere onderdelen van allerlei gemotoriseerde voertuigen vond hij daar een flinke stapel oude edities van het Spraakwater, het officiële orgaan van WSV Durgerdam. Die stapel heb ik meegenomen en ik vond al snel de allereerste: jaargang 1, nummer 1 uit mei 1990.

Leuk om te lezen natuurlijk! Wist u bijvoorbeeld dat toenmalig redacteur Ernst Holtrop zelf de naam van het blad heeft bedacht, maar dat in de eerste editie leden nog worden opgeroepen om een betere naam te bedenken?

>>> Klik hier voor de allereerste Spraakwater.